INgraphic

Het modernste foto platform voor kwaliteit liefhebbers.

INgraphic Bezoek website

Wat is INgraphic

INgraphic ookwel bekend als INfocus is het eindexamen van school. Dit project hebben we met een groep van 4 man in 1 week opgezet. We hadden een welgetelde 40 uur de tijd om dit project te realiseren.

Het idee

INfocus was de orginele naam van dit project. Het idee van de website kwam voort uit een groep fotograven die graag een centraal punt wouden voor hun foto's. Zo konden ze deze makkelijker delen met leden van de club en buitenstaanders. Het voornaamste doel was dat het makkelijk werd om elkaars foto's te beoordelen. Als je kritiek achter wou laten moest je ook lid worden van de club en kan je een bericht onder een foto kwijt.

Het doel van het project is om te tonen hoe je in een team past. Of je verantwoordelijkheid op je neemt en of ze je geschikt vinden om aan het werk te gaan bij een echt bedrijf.

De uitwerking

In de eerste paar dagen was het vooral schetsen, wat wil de klant wat kunnen we in deze korte periode realiseren. Na dit te hebben vast gelegd was het tijd voor een stukje documentatie.

Na dat we alles hadden gedocumenteerd kwam het dan eindelijk op het punt waar we op zaten te wachten het realiseren van de taken en dit zo snel mogelijk. Tussendoor de zaken goed documenteren zodat je zelf ook nog een goed idee hebt waar je mee bezig bent en eventueel nog nieuwe ideeen kan krijgen.

Voor het einde van de week moesten we het platform nog testen en de kleine foutjes corrigeren. Dit ging redelijk vlekkeloos en zorgde er voor dat we meer tijd over hadden om de grootte punten beet te pakken en een eindsprint konden maken.

Het resultaat

Aan het eind van de week mochten we dan eindelijk de eindoplevering doen aan de klant. Het project was eigenlijk bedoeld om te kijken hoe je process matig kan functioneren en niet echt gericht op het afkrijgen van het project. Echter hebben wij omdat we nog een eindsprint konden maken het project voor een 95% afgerond. Dit wil eigenlijk zeggen dat het project zo goed als staat alleen nog een paar schoonheidsfoutjes in zaten.

Reflectie

Achteraf is het een project waar wij allen veel van hebben kunnen leren. We hebben bestaande en nieuwe technologien kunnen gebruiken wat er voor zorgde dat het een perfect voorbeeld is voor wat er bij een bedrijf allemaal komt kijken in een project. 

Ik heb zelf een goede herinnering hieraan over gehouden en spreek een aantal mensen uit dit project nog geregeld.

 

Bekijk ook onze andere projecten

CamoNetwork

Wat is CamoNetwork? CamoNetwork is een hobby project die al ruim 5 jaar draait. Het gaat over een server (een wereld binnen dit spel) binnen een veel gespeelde game genaamd Mine...

Lees meer