Ingraphic

Het modernste foto platform voor kwaliteit liefhebbers.

Ingraphic Visit website

Wat is INgraphic

INgraphic ook wel bekend als INfocus is het eindexamen van school. Dit project hebben we met een groep van 4 man in 1 week opgezet. We hadden een welgetelde 40 uur de tijd om dit project te realiseren.

Het idee

INfocus was de originele naam van dit project. Het idee van de website kwam voort uit een groep fotografen die graag een centraal punt wouden voor hun foto's. Zo konden ze deze makkelijker delen met leden van de club en buitenstaanders. Het voornaamste doel was dat het makkelijk werd om elkaars foto's te beoordelen. Als je kritiek achter wou laten moest je ook lid worden van de club en kan je een bericht onder een foto kwijt.

Het doel van het project is om te tonen hoe je in een team past. Of je verantwoordelijkheid op je neemt en of ze je geschikt vinden om aan het werk te gaan bij een echt bedrijf.

De uitwerking

In de eerste paar dagen was het vooral schetsen, wat wil de klant wat kunnen we in deze korte periode realiseren. Na dit te hebben vast gelegd was het tijd voor een stukje documentatie.

Na dat we alles hadden gedocumenteerd kwam het dan eindelijk op het punt waar we op zaten te wachten het realiseren van de taken en dit zo snel mogelijk. Tussendoor de zaken goed documenteren zodat je zelf ook nog een goed idee hebt waar je mee bezig bent en eventueel nog nieuwe ideeën kan krijgen.

Voor het einde van de week moesten we het platform nog testen en de kleine foutjes corrigeren. Dit ging redelijk vlekkeloos en zorgde er voor dat we meer tijd over hadden om de grootte punten beet te pakken en een eindsprint konden maken.

Het resultaat

Aan het eind van de week mochten we dan eindelijk de eindoplevering doen aan de klant. Het project was eigenlijk bedoeld om te kijken hoe je process matig kan functioneren en niet echt gericht op het afkrijgen van het project. Echter hebben wij omdat we nog een eindsprint konden maken het project voor een 95% afgerond. Dit wil eigenlijk zeggen dat het project zo goed als staat alleen nog een paar schoonheidsfoutjes in zaten.

Reflectie

Achteraf is het een project waar wij allen veel van hebben kunnen leren. We hebben bestaande en nieuwe technologiën kunnen gebruiken wat er voor zorgde dat het een perfect voorbeeld is voor wat er bij een bedrijf allemaal komt kijken in een project. 

Ik heb zelf een goede herinnering hieraan over gehouden en spreek een aantal mensen uit dit project nog geregeld.

 

Bekijk ook onze andere projecten

XLsanitair

XLsanitair biedt een breed scala aan producten die voldoen aan de hoogste standaarden van kwaliteit en betaalbaarheid. Met een groot aanbod van sanitairproducten zoals douchecabines, baden, toiletten, wastafels en accessoires, is er voor elke badkamer iets te vinden.

Read more

Prycing

"Prycing" is een bijzonder handige tool voor ondernemers en bedrijven die actief zijn in een competitieve markt. Het belangrijkste doel van Prycing is om je te helpen bij het bepalen van de juiste prijzen voor je producten of diensten, op basis van wat je concurrenten in rekening brengen. Met deze tool kun je dus altijd competitieve prijzen bieden en je concurrentiepositie versterken.

Read more

ProductRuler

In de snelle wereld van e-commerce en zaken doen, kan het bijhouden van je producten en het zorgen voor efficiënt beheer een ontmoedigende taak zijn. Dat is waar ProductRuler in beeld komt en je een uitgebreide oplossing biedt om je productbeheerproces moeiteloos te stroomlijnen.

Read more

ReFoto

ReFoto levert sinds 2010 hoogwaardige fotografische apparatuur. Ze zijn gevestigd in het Overijsselse Dedemsvaart en te bereiken via hun website. Ze zijn groot geworden in het verkopen van occasions.

Read more

CamoNetwork

CamoNetwork is een hobby project die al ruim 5 jaar draait. Het gaat over een server (een wereld binnen dit spel) binnen een veel gespeelde game genaamd Minecraft. Onze server is in dit spel uiterst gemodificeerd. Het is eigenlijk niet meer met het origineel te vergelijken.

Read more

Modernekraan.nl

Modernekraan is een webwinkel actief in de sanitair sector. Het focust zich op het online verkopen van zowel kranen als toiletten. Het doel is om uiteindelijk een volledige ervaring te kunnen bieden aan zijn klanten zoals deze ook zal zijn in een showroom.

Read more